"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan;
aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan;
aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil;
dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Saturday, August 20, 2011

Kisah Honeymoon Kami

Since blog ni i created after we got married..lebih tepat lagi time i dh pregnant..so,semua kisah-kisah cinta-tunang-kawen kami tidak menjadi topik utama di sini..lgpun sbb tujuan utama I wt blog nih adalah untuk catat perkembangan cinta hati kami..our children..

Cuma kali nih..cm nk bg bonus raya lak kt korg yg rajin baca blog I yg tak seberapa nih..secara tiba2 I terajin lak nk wt entri..huhu..kire cm bumper raya la..(dlu kn ske baca ujang bumper raya..:p)

Kisah bulanmadu we all nih takdela gah mane...(mmg tak gah lnsung pon..huhu)..hanya sekadar 'janji ada kalo org tanya'..lebih kpd nk tutup mulut org yg ske je sibuk2 tanye.."korg takde pegi honeymoon mne2 ke?"..kalo mulut2 yang bertanya tuh nk sponser tiket kapal terbang+3days 2nights stay kt otel takpe gak..ader diorg tau poket ktorg nih kering ke idak..ckup duit nk makan pun dah kira bersyukur pas kawin tau..kalo nk tau sbb per,leh baca entri nih..ktorg dah kawin..hari2 bleh honeymoon per..tak kesah la ktne pon..

So..gaji i yang ader extra sikit time tuh..encik hubby pon ajak gi abeskn (btul..kisah benar nih..i yg sponser okey)..tp i tak kesah..encik hubby dh bnyk berabis utk mjlis kawin kami..senang bersama..susah pon sama2 la kn syg kn..we all pilih tmpt jimat lg mantop..dekat ajek..desaru jer..sejam setengah dh smpai..huhu

Setelah di google dan di survey..we all pilih hotel lotus desaru..alang-alang nk dok otel kn..carik la yang betul2 full with entertainment..haha..bukan jenis we all la pegi hotel dok perap bilik je..nk dok bilik,baik kt umah :p


pict from hotel website

I tak berapa ingt la harga biliknya semalam..sbb ader promotion gak time tu sbb we all booking by phone..tak ingt dh bilik jenis apa ktorg ambil..tp biliknya mmg spacious..2 tingkat lg..bwh hall ngn dapur kecik..tingkat atas katil jer,kire ruang tido la..ader 2 toilet..lengkap barangan letrik termasuk microwave..

Disebabkan percutian budget..kami hanya tido satu malam je..pagi sbtu I masak bagai utk bekal makanan tghari(nasi goreng jek..)..pastu baru bertolak..siap bwk frozen pizza lg..utk masak sendri..huhu..sampai sana lebih kurang pkul1..dan kami check in..dpt free welcome drink n breakfast for 2..ptg tu kami cume bersiar-siar(skema takleh blah ayat..:p) kt pntai jer..ngn minum free wlcome drink kt tepi pntai tuh..kt sea view bar lg..feeling kaya jp walau duit poket takde :)


Sebelum blk ke blk that evening..kami smpat tnya kaunter aktiviti..per yang best kt area nih..so,tourist guide tu ckp mlm2 bleh tgk kelip-kelip..hotel mmg provide service bwk pelancong kesana..tp chrgenye mahal la..so,we decided pegi sendri..ikut je sign board..tu pon kne ketuk gak sorg rm20 untuk naik bot tgk kelip-kelip di sepanjang sg.lebam..dah alang-alang smpai kn..pejam mata jela bayar..


Sok pagi..after breakfast dgn mewahnya...I pn mula lah merengek kt encik hubby nk gi main air..kt hotel ni jer ader 3 pools..tp disebabkan 2 pools standard tu kne pkai swim suit kalo nk mandi..i mndi kt pool kanak2 jela..siap ada lazy river lg cm kt water world tuh..takpe,guard2 tu takleh beza i ngn kanak2 lain..huhu..encik hubby berlagak mndi kolam dewasa yang dalam tuh..cit..jeles I taleh join..
sempt gak gi berendam air laut jp..nk merasa sbb dh lama gile kot I tak mndi laut..


Dlm pukul11..kami naik ke bilik...layan tub seround..pastu bersiap utk pulang..dan checkout around 12pm..


Dh abes citer dh...amacam?..bosan kn ktorg nye honeymoon..ukur baju kt badan sendri..dh tu jer yg mampu..lepas dh balik dari honeymoon...mulut2 tetap bertanya lagi.."desaru je ke"...cit,smpai bile pon tak bleh tutup itu mulut!..mls nk layan~


Layan gamba kt sini lagi baik..dh penat menaip..dan malas nk upload bnyk kali..gmbar telah disusun mengikut sequence cerita...selamat berbuka puasa semua :)



6 comments:

- Ms. Izyan - said...

bia sesimple mane pon honeymoon kita, tapi bile b2 tetap terasa bahagia, dunia kita yg punye!!! hahahaha~

cm kami, bini die yg gatai lebiy. ari nikah tak set lg, dah beriya booking tiket 5,6 bulan awal. dpt murah naik airasia :D sudahnye honeymoon time gap kawen belah pompuan n lelaki. abis kene bebel ngn mak!! hahaha~

.Najihah A. said...

walaupun rumah PIL aku dekat dengan Desaru, tapi Irwan tak pernah bawak aku T_T

Desaru best jugak apa, janji honeymoon :)

p/s: aku pun publish honeymoon story aku, kalau rajin baca lah :P Bila tengok ko cerita, terus jadi rajin nak tulis :P

atie lazis said...

intan,

per lg..cer citer sket pengalaman gi bulan madu tu..ngn budget2 nyer skali..leh aku budget utk next horneymoon puler :p


gha,
hah..bgus la jd pembakar semangat ko nk bercerita..tak pyh aku tanye lg cmne cara nk pegi phuket pasni..tula guna blog,sharing is caring! :)

- Ms. Izyan - said...

skang cm malas nk menulis cite..sejak pindah poli pd ni, bz giller!! adeh~ salu balik tepat kol 5, tghari kol 12 da chow, kat cni gilller skema, kol 5.15 pon dok mencanak kat cni lg..huhuhu~...geram!!

atie lazis said...
This comment has been removed by the author.
- Ms. Izyan - said...

dpt ngaja JKE. sini mmg byk kje, rata2 yg bpindah ke sini cm tkjut sni cm byk kje sgt!! kat psp, b4 kol 5 da bratur dpn thumbprint. cni tghari jumaat kol 1.30 pon ramai org lg~~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...